П`ятниця, 26.04.2024
Бородянський районний центр
дитячої 
та юнацької творчості
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Вересень » 1 » .
08:58
.

Бородянському районному центру дитячої та юнацької творчості – 60! Це шестидесятирічний період злетів, падінь, змін, перебудов та перемог.
Вперше районний Будинок піонерів відкрив свої двері для дітей та учнівської молоді Бородянщини 1 вересня 1958 року та займав 4 кабінети в приміщенні Міжшкільного навчально-виробничого комбінату.
Це були 10 гуртків із різних напрямів діяльності: технічної творчості, художньо-естетичної, туристсько-краєзнавчої та навчання піонерського активу.
За вимогами часу Будинок піонерів змінював свою назву. Спочатку це був Будинок творчості, потім Центр позашкільної роботи, і, нарешті, із жовтня 2001 року по даний час – це Бородянський районний центр дитячої та юнацької творчості. Адреса нашого перебування також змінювалася. Гуртки працювали не лише в приміщенні Будинку піонерів, а й в школах району, потім ми переїхали в приміщення райкому партії, повернулися знову в Міжшкільний навчально-виробничий комбінат, але в окреме крило, а далі довгі 10 років знаходилися в класній кімнаті Бородянської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1.
Серпень 2017 року став для нас визначним – ми знову маємо 4 кімнати для гурткової роботи та кабінет для адміністрації в приміщенні Міжшкільного навчально-виробничого комбінату. Історія біжить по колу, та сподіваємося, що, нарешті, це наше постійне місце перебування.
Незважаючи на всі труднощі та зміни, ми змогли зберегти ту ауру любові, тепла і добра, яку намагаємося передавати дітям.
Історію свого закладу ми збирали по крупинках, просиджуючи в архівах, зустрічаючись з колишніми директорами, керівниками гуртків, вихованцями. Дякуємо директорам, які в різні часи очолювали наш позашкільний заклад: Кириленко Людмилі Петрівні, Баришенко Ларисі Іванівні, Лозенко Тетяні Сергіївні, Левченко Наталії Петрівні. Саме їх розповіді, фотографії, статті в газетах допомогли нам відтворити своє минуле.
Який же він зараз – Бородянський районний центр дитячої та юнацької творчості?
Наш Центр – комплексний позашкільний заклад, головним завданням якого є розвиток здібностей, нахилів, талантів та обдарувань дітей в різних сферах творчості.
Колектив Центру – це 35 креативних, неперевершених педагогів – керівників гуртків, які вміння, навички, та, найголовніше, щедре тепло сердець віддають дітям – своїм вихованцям. Гуртки працюють як на базі Центру, так і в закладах загальної середньої освіти.
Нашою візиткою є Народний дитячий фольклорний колектив «Калинонька» (керівники Різник О.Д. та Різник Т.Г.), Зразкова театральна студія «Дебют» (керівник Багінська Л.П.), гурток «Юний художник» (керівник Дмитрієва А.В.), гурток «Авіамодельний» (керівник Рошак М.М.), гурток «Туристичний» (керівник Кот Т.В.), студія пісочної анімації «Sand play» (керівник Рощупкіна В.П.), літературна студія «Дивослово» (керівник Омельченко В.Є.), гурток «Шкільне лісництво» (керівник Підлісна Н.А.), гурток «Декоративне малювання» (керівник Чередніченко О.В.), гурток «Козаченьки» (керівник Петрусенко В.І.), танцювальна студія «Карамельки» (керівник Перець Ю.В.).
Але гурткова робота – лише один із напрямів нашої діяльності. За ініціативи Центру в районі проводиться ціла низка різноманітних заходів для дітей та юнацтва: інтелектуальні ігри для учнів 4-5, 6-8, 9-11 класів, конкурс інтелектуальної творчості «Найрозумніший», фестиваль «Таланти багатодітної родини», конкурси дитячої творчості «Духовний світ очима дітей», «Заповітними куточками Бородянщини» та «Чарівний світ лісу», районні туристичні змагання, краєзнавчі конференції та багато іншого.
Адміністрація Центру, керівники гуртків, вихованці-лідери є постійними учасниками святкових заходів, що проходять на Бородянщині. Це дуже приємно, але й відповідально. День захисту дітей, День незалежності, День учителя, День селища, Масляна – тут ми проводимо майстер-класи, ігри, конкурси, організовуємо святкову безпрограшну лотерею, тут виступають наші колективи та юні вокалісти.
Вже традиційними стали виїзні заняття гуртків під час роботи пришкільних таборів з денним перебуванням. Цікаві нетрадиційні техніки з декоративно-ужиткового, образотворчого мистецтва, квести, ігрові вправи – все це використовують керівники, працюючи в групах таборів, щоб зробити дозвілля дітей цікавим, насиченим, неповторним.
Мала академія Наук, оздоровлення, робота з дітьми-лідерами, участь в обласних, Всеукраїнських, Міжнародних фестивалях, конкурсах, концертах, де ми маємо багато призерів та переможців – напрямів багато, але ми справляємося, тому що не просто робимо свою роботу якісно, вкладаючи серце і душу, а й живемо нею.
Хочемо вкотре сказати слова подяки тим людям, які допомагають нам творити, триматися і перемагати: депутатам обласної ради Єрко Г.Г. та Кармазіну С.В., т.в.о. голови Бородянської райдержадміністрації Корнієнку В.М., голові Бородянської районної ради Єрку Г.М., депутатам районної ради, селищному голові Сахаруку О.В. та депутатам селищної ради, начальнику відділу освіти Кухар В.І., Благочинному Отцю Віктору, директору ПСП «Колос» Батову Б.М., головам сільських та селищних рад, всім підприємцям, яким не байдуже виховання творчістю дітей району і, звичайно, колективам Центру творчості дітей та юнацтва Київщини та Київській обласній академії наук учнівської молоді за віру в нас і підтримку!
Бородянському районному центру дитячої та юнацької творчості – 60! Але ми молоді, тому що працюємо з активною, талановитою та неповторною частиною нашої країни – дітьми. Наші двері завжди відкриті для творчих, завзятих, цілеспрямованих вихованців.
Адреса наша незмінна – Центральна, 226.
Приходьте! Будемо творити разом і робити цей Світ яскравішим, насиченим красою та добром!

На данном изображении может находиться: 14 человек, люди стоят и в помещении

На данном изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и в помещении

На данном изображении может находиться: 10 человек, люди улыбаются, люди стоят, дерево, на улице и природа

Переглядів: 296 | Додав: БРЦДЮТ | Рейтинг: 0.0/0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Корисні посилання
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Copyright MyCorp © 2024
    Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz